Detail osoby

Kateřina Štefková

Kateřina Štefková absolvovala studium scénografie a kostýmního výtvarnictví na pražské DAMU (1989–1994). Už během studia, v roce 1992, začala spolupracovat s režisérem Petrem Léblem v divadle Labyrint a poté i v Divadle Na zábradlí. Jako kmenová kostýmní výtvarnice Divadla Na zábradlí byla v letech 1995–1999 autorkou kostýmů všech Léblových inscenací.

V roce 1999 se poprvé představila na festivalu Pražské Quadriennale; podílela se na české expozici oceněné Zlatou trigou. Od roku 1999 spolupracovala s mnoha českými scénami a vytvořila více než stovku scénických a kostýmních návrhů. Významná je její spolupráce s pražským Národním divadlem, kde tvoří pro činoherní, baletní a operní soubor. Navrhla zde výpravy k inscenacím, jako jsou Škola pomluv, Krvavé křtiny aneb Drahomíra a její synové či Strakonický dudák, Zvony, Radúz a Mahulena, V rytmu swingu buší srdce mé, Les enfants terribles, Příhody lišky Bystroušky, Andrea Chénier, Krakatit, Figarova svatba, Braniboři v Čechách, Libuše, Prodaná nevěsta nebo baletní inscenace Chvění.

Práce Kateřiny Štefkové se objevují též na jevištích Národního divadla Brno, Divadla v Dlouhé, Divadla Rokoko ad. Spolupracovala také se zahraničními divadly, mimo jiné v Tel Avivu či Budapešti. Opakovaně byla nominována na Cenu Alfréda Radoka a jednou na slovenské divadelní ocenění DOSKY. Věnuje se i filmové práci (např. Dukla, Zátopek). Za pohádku Sedmero krkavců byla v roce 2015 oceněna Českým lvem. Už více než 10 let působí jako pedagožka katedry scénografie pražské DAMU.

Inscenační tým

Inscenační tým

2024/2025

Název inscenace Funkce Divadlo
ŠARLATÁN
Kostýmy
Národní divadlo moravskoslezské
Sponzoři a partneři:
Sponsors and partners
Sponsors and partners
Sponsors and partners
Sponsors and partners
Sponsors and partners
Sponsors and partners
Sponsors and partners