Detail osoby

Nicole Kohlmann

Narodila se ve Frankfurtu nad Mohanem, kde také získala své taneční vzdělání na Vysoké škole hudby a divadelního umění (Hochschule für Musik und Darstellende Kunst). Následně tanec studovala na baletní akademii Nadaci Heinze Bosla (Heinz-Bosl-Stiftung) v Mnichově a na Akademii tance (Die Akademie des Tanzes) v Mannheimu, kde rovněž vystudovala taneční pedagogiku.

Po dobu své dvacetileté taneční kariéry působila například v baletních souborech Staate Opera Unter den Linden v Berlíně, Deutsche Oper v Berlíně, v divadle Saarland State Theater ve Saarbrückenu, v souboru Company Introdans v nizozemském Arnhemu a souboru Scapino Ballet v Rotterdamu. Kromě tanečních angažmá se Nicole Kohlmann podílela také na tvorbě několika kompozic s choreografy, jako jsou Maurice Béjart, Ed Wubbe, Georg Reischl, Heidi Vierthaler, Jorma Uotinen, Marguerite Donlon a Marco Goecke. Jako tanečnice, herečka a choreografka se rovněž zapojila do několika filmových produkcí.

Po ukončení své taneční kariéry získala bakalářský titul v oboru divadelní věda a dějiny umění na škole Freie Universität v Berlíně, kde aktuálně pokračuje v magisterském studiu taneční vědy. Dále absolvovala výcvikový program zaměřený na produkci a management umělců v instituci Tanzbüro v Berlíně. Od roku 2012 pracuje jako nezávislá baletní mistryně, asistentka choreografie, dramaturgyně a produkční manažerka tanečních inscenací. Zaměřuje se především na inscenování děl Marca Goeckeho, k čemuž přistupuje s velkou vášní a citlivostí pro estetickou a uměleckou jemnost jeho tvorby.

Za pravdivost a věcnou správnost informací uvedených v životopise zodpovídá umělec.

Inscenační tým

Inscenační tým

2024/2025

Název inscenace Funkce Divadlo
Duet z Ptáka Ohniváka
Realizace světelného designu
Nastudování choreografie
Národní divadlo moravskoslezské
Sponzoři a partneři:
Sponsors and partners
Sponsors and partners
Sponsors and partners
Sponsors and partners
Sponsors and partners
Sponsors and partners
Sponsors and partners