Detail osoby

Kristýna Kůstková

Sopranistka Kristýna Kůstková je absolventkou Akademie múzických umění v Praze a také magisterského programu na univerzitě Mannes School of Music v New Yorku.

V USA měla možnost vystoupit na pódiích, jakými jsou Weill Recital Hall v proslulé Carnegie Hall či Union Club v rámci Mannes Sounds Festival. Pravidelně spolupracovala s Českým centrem New York v rámci sólových koncertů a také s National Czech and Slovak Museum & Library ve městě Cedar Rapids.

Je stipendistkou mnoha studijních programů (Český hudební fond, Karel Komárek Family Foundation, stipendium MKČR a další) a za šíření české kultury v USA v roce 2020 získala ocenění Gold Crystal Heart Award. Je také držitelkou ocenění Bauše Ruys pro nejlepšího studenta AMU za rok 2022. Kristýna je i laureátkou a vítězkou mnoha tuzemských soutěží.

Věnuje se též koncertní činnosti nejen v České republice, ale například i v Itálii či Německu. Pravidelně spolupracuje se souborem Barocco sempre giovane, s Václavem Hudečkem, se spolkem Run OpeRun a hostuje v Národním divadle v Praze, v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích či v Divadle J. K. Tyla v Plzni.

V opeře Národního divadla moravskoslezského debutuje ve Smetanově Čertově stěně rolí Katušky.

Foto Ilona Sochorová

Za pravdivost a věcnou správnost informací uvedených v životopise zodpovídá umělec.

Obsazení

Obsazení

2023/2024

Název inscenace Role Divadlo
ČERTOVA STĚNA
Katuška, jeho dcera
Národní divadlo moravskoslezské

Fotogalerie

Fotogalerie

Sponzoři a partneři:
Sponsors and partners
Sponsors and partners
Sponsors and partners
Sponsors and partners
Sponsors and partners
Sponsors and partners
Sponsors and partners