Detail osoby

Tamara Morozová

Sopranistka slovenského původu Tamara Morozová je laureátkou Mezinárodní pěvecké soutěže Antonína Dvořáka v kategorii Junior, Píseň a v roce 2021 rovněž v kategorii Opera, kdy získala také Cenu divácké poroty a Cenu Národního divadla v Praze.

V roce 2017 debutovala na divadelních prknech rolí Matky v Jeníčkovi a Mařence Engelberta Humperdincka v německém Weikersheimu. Se spolkem RUN OPERUN nastudovala monooperu Lidský hlas Francise Poulenca, která byla provedena v rámci festivalu Opera 2020. Na scéně Národního divadla v Praze se poprvé představila v sezóně 2022/2023, kdy ve Státní opeře ztvárnila dvojroli Markétky a Stínu v inscenaci opery Erwina Schulhoffa Plameny.

V jejím repertoáru dále najdeme například Krasavu (Smetana: Libuše), Dvořákovu Armidu, Ariadne Richarda Strausse, První dámu (Mozart: Kouzelná flétna), Agátu (Weber: Čarostřelec) nebo Cizí kněžnu (Dvořák: Rusalka).

Držitelka několika prestižních stipendií (IsaOperaVienna, Junge Musiker Stiftung, Bayreuther Festspiele) je absolventkou pražské HAMU a mistrovských kurzů u Eddy Moser a Daphne Evangelatos v rámci Sommerakademie Mozarteum v Salcburku.

Pěvkyně se věnuje také interpretaci a popularizaci komorní písně; je zakládající členkou a předsedkyní spolku Lieder Society, z. s.


Za pravdivost a věcnou správnost informací uvedených v životopise zodpovídá umělec.

Obsazení

Obsazení

2023/2024

Název inscenace Role Divadlo
BRANIBOŘI V ČECHÁCH
Ludiše, dcera Volframova
Národní divadlo moravskoslezské

Fotogalerie

Fotogalerie

Sponzoři a partneři:
Sponsors and partners
Sponsors and partners
Sponsors and partners
Sponsors and partners
Sponsors and partners
Sponsors and partners
Sponsors and partners