Detail osoby

Giuseppe Iodice

Narodil se v roce 2004 v italské Neapoli. Navštěvoval taneční školu Dancer At Work pod uměleckým vedením Eugenia Burattiho. Studium si rozšířil čtyřletým studijním pobytem v Německu na Státní baletní škole v Berlíně. Následně v letech 2021–2024 pokračoval v bakalářském studiu oboru taneční umělec na berlínské univerzitě Hochschule für Schauspielkunst Ernst Busch.

V době studií měl příležitost spolupracovat s divadlem Staatsballett Berlin v baletu Šípková Růženka v choreografii Marcii Haydée. Od května do července 2023 tančil v rámci výtvarné přehlídky Benátské bienále v choreografii Waynea McGregora. Na gala představení Deutscher Tanzpreis Gala 2023 ztvárnil choreografii Giorgia Madii pod názvem Better, Faster, Stronger. Účastnil se různých tanečních festivalů, například On-dance v Miláně. Za své vynikající taneční výsledky mu byla udělena řada možností stipendijních pobytů a stáží – Le Ballets de Monte Carlo, Academy Princess Grace (letní intenzivní kurzy 2019) a Nederlands Dans Theater (letní intenzivní kurzy 2024), kde zároveň vystoupil v choreografii Jermaine Spivey.

Je držitelem několika ocenění. Například získal v rámci intenzivního workshopu Sorrento Campus Dance 1. cenu, nesoucí jméno slavné italské primabaleríny Carly Fracci, a v roce 2018 získal ocenění Grand Prix Kyiv a cenu PRIX pojmenovanou po A. J. Vaganové.

Od sezóny 2024/2025 nastoupil do souboru baletu NDM jako sborista s povinností sóla.
 

Obsazení

Obsazení

2024/2025

Název inscenace Role Divadlo
LABUTÍ JEZERO
Benno
Neapolitánský tanec
Národní divadlo moravskoslezské
GALAVEČER K ZAHÁJENÍ SEZÓNY 2024/2025
Účinkující
Národní divadlo moravskoslezské
Sponzoři a partneři:
Sponsors and partners
Sponsors and partners
Sponsors and partners
Sponsors and partners
Sponsors and partners
Sponsors and partners
Sponsors and partners